Zangworkshops

De kracht van de stem,

Een kennismaking met stembevrijding

Vind je zingen best spannend, maar verlang je ernaar eens lekker los te kunnen gaan? Zin om eens even lekker alles eruit te zingen? Je stem te onderzoeken, te ontspannen, te bevrijden? De kracht van je stem te ervaren? Te improviseren met jouw geluid en samen te zingen? Zonder dat het mooi hoeft te zijn? In deze workshop laat ik je kennismaken met verschillende aspecten van stembevrijding. In een inspirerende omgeving gaan we op allerlei manieren ons lijf en onze stem verkennen. Stap voor stap wordt je uitgenodigd en uitgedaagd jezelf meer te laten horen. Je leert daarnaast luisteren naar jezelf en luisteren naar elkaar. Het doel is op een laagdrempelige manier tot zingen te komen. Ontspanning en plezier verzekerd!

Voor data, zie agenda

Reactie van deelnemers:

“De workshop was een verademing! spannend, opbouwend qua stemgeluid en uiteindelijk heerlijk om met zijn allen zonder restrictie te kunnen  zingen, neuriën, hummen of welk geluid je ook voelde te mogen maken. Het voelde bevrijdend, ontroerend, energiek, kwetsbaar en dynamisch!”

“Inzichtelijk, leuk, verrassend!”

“Bevrijdend! ik ben de stress van de hele dag kwijt.”

Verdiepingsserie ruimte aan mijn stem

In deze serie van 3 avonden stembevrijding krijg je de ruimte om je eigen stem in al zijn facetten te ervaren en te onderzoeken. Elke avond staat een thema centraal waar ons onderzoek zich op richt: ruimte, kwetsbaarheid, verlangen. Op de eerste avond gaan we het thema ruimte verkennen. Hoe is het voor mij om ruimte in te nemen met mijn authentieke stem? En hoeveel ruimte is dat? Wat ervaar ik als ik mezelf laat horen? Op de tweede avond stellen we al zingend het thema kwetsbaarheid centraal. Als je meer je eigen oprechte geluid laat horen, kom je daar onherroepelijk je eigen ongemak in tegen. Dat heeft te maken met angst. En dat voelt kwetsbaar. We hebben onszelf allerlei defensies aangeleerd om dit bij ons te beschermen. Maar helaas “klinken” we hierdoor niet altijd meer echt als onszelf. Hoe klink je als je kwetsbaar bent? Ontdek deze avond juist ook de kracht van deze kwetsbaarheid. Op de derde avond staat het thema verlangen centraal. Sta je wel eens stil bij wat jouw behoeften zijn en wat jij verlangt? Bijvoorbeeld vrij kunnen en mogen zingen is voor velen een verlangen. Dit voelt vaak niet binnen handbereik, om allerlei redenen (die we onszelf hebben aangepraat of hebben laten aanpraten). Hoe klinkt jouw stem van verlangen? We bieden elkaar een veilige bedding om naar elkaar te luisteren en alle stemmen te verwelkomen.  

Voor data, zie agenda

Zingend de zomer uit

 

Hoe fijn is het om zingend de zomervakantie uit te gaan? Deze workshop combineert stembevrijding en het zingen van Afrikaanse liederen. Je kan je eigen geluid gaan ontdekken, daarmee improviseren, bevrijden en van daaruit zingen. De Afrikaanse liederen zorgen er daarnaast nog extra voor dat je je opgedane energie vasthoudt om het najaar in te gaan.

 

Voor data, zie agenda

De kracht van mantra zingen

In deze workshop maak je kennis met mantra zingen. Mantra’s zijn eenvoudige melodieën die je gedurende langere tijd herhaalt. De term komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘that which protects and purifies the mind’. Ze zijn er in vele soorten en talen. In de tekst van de mantra zit vaak een wijsheid besloten. In verschillende tradities zijn mantra’s sacred sounds. Ze zijn onderdeel van rituelen en de klanken zijn speciaal gekozen voor hun helende werking. Mantra zingen is zang-meditatie. Door het herhalende karakter van het zingen ga je uit je hoofd en meer naar binnen waarnemen en voelen. Zingen ontspant het lichaam, geeft ruimte in het hoofd, helpt loslaten en geeft daardoor nieuwe energie. Je hoeft daarvoor niet te kunnen zingen of enorm je best te doen. Ook hoef je niet spiritueel te zijn. Nieuwsgierigheid is genoeg. Hoe gaan we dat doen? We studeren een mantra in, zingen hem met elkaar gedurende een bepaalde tijd en daarna zijn we stil om te ervaren wat het zingen met ons doet. Vervolgens herhalen we dit met een andere mantra. Na afloop is er gelegenheid om je ervaringen tijdens het zingen te delen.

Voor data, zie agenda

Communicatie & Leiderschapstrainingen

Communicatie skills lab

Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg

Merk je dat je steeds op dezelfde manier communiceert in lastige situaties? Wil je je communicatievaardigheden weer eens onder de loep nemen en een twist geven? Behoefte aan een korte, krachtige training? Boek dan een communicatie skills lab. Samen met mij en een acteur ga je in een ochtend of middag actief aan de slag met jouw specifieke leervraag. Intensief oefenen, veel energie en direct resultaat gegarandeerd. Je vergroot je zelfinzicht in het effect van jouw vaardigheden, houding en gedrag. Je krijgt concrete tools aangereikt die jou direct een stap verder helpen. Maximaal aantal deelnemers is 4 personen.

Interesse? Neem contact op!

Incompany maatwerk

De wereld om ons heen verandert in een steeds hoger tempo. We worden continu uitgedaagd als individuen en organisaties om ons aan te passen, anders te reageren op uitdagingen en ons te blijven ontwikkelen. Dit vraagt leiderschap van ons. Om te kunnen veranderen moeten we onszelf een twist geven. Zodat we niet vast blijven zitten in onze bekende patronen. Twist2Change denkt graag mee wat een passende training of interventie is om duurzaam en flexibel in te kunnen blijven spelen op alles wat er op je af komt. Daarvoor put ik uit jarenlange ervaring op het gebied van training design en uitvoering van trainings- en coachingstrajecten in zowel de profit als non-profit sector. Kundig, ervaren en creatief. Doen wat nodig is, én net een beetje anders.

Zie hier mijn trackrecord.

Neem contact op voor een intake.

Agenda

Welke training of workshop wilt u volgen?

4 + 6 =

Judith van Zelm van Eldik

Beetslaan 226
2281 TS Rijswijk

T  +31 655 331 342
E  judith@twist2change.nl