Zangworkshops

De kracht van de stem,

Een kennismaking met stembevrijding

Vind je zingen best spannend, maar verlang je ernaar eens lekker los te kunnen gaan? Zin om eens even lekker alles eruit te zingen? Je stem te onderzoeken, te ontspannen, te bevrijden? De kracht van je stem te ervaren? Te improviseren met jouw geluid en samen te zingen? Zonder dat het mooi hoeft te zijn? In deze workshop laat ik je kennismaken met verschillende aspecten van stembevrijding. In een inspirerende omgeving gaan we op allerlei manieren ons lijf en onze stem verkennen. Stap voor stap wordt je uitgenodigd en uitgedaagd jezelf meer te laten horen. Je leert daarnaast luisteren naar jezelf en luisteren naar elkaar. Het doel is op een laagdrempelige manier tot zingen te komen. Ontspanning en plezier verzekerd!

Voor data, zie agenda

Reactie van deelnemers:

“De workshop was een verademing! spannend, opbouwend qua stemgeluid en uiteindelijk heerlijk om met zijn allen zonder restrictie te kunnen  zingen, neuriën, hummen of welk geluid je ook voelde te mogen maken. Het voelde bevrijdend, ontroerend, energiek, kwetsbaar en dynamisch!”

“Inzichtelijk, leuk, verrassend!”

“Bevrijdend! ik ben de stress van de hele dag kwijt.”

Lucht je hart!

Zing wat je hart je ingeeft

Herken je dat je je vaak door de waan van de dag laat leiden en onvoldoende naar je eigen hart luistert? Dat je in je werk, maar ook in je relaties niet altijd echt voelt wat jij zou willen, laat staan dat je dat communiceert aan anderen? Zou jij wel eens een keer je hart echt willen luchten? hoe zou dat dan klinken? In deze stembevrijdings workshop krijg je de kans dat letterlijk te doen! Via visualisatie, stemimprovisatie en spel oefeningen laat je je hart echt spreken. Luisteren, voelen en luchten! Doe je mee?

Voor data, zie agenda

Zingend de lente in

 

De dagen worden al weer langer, de zon lokt ons naar buiten. De lente begint zich langzaam aan te dienen. Ik krijg daar veel zin in zingen van! Graag ga ik met jou/jullie in deze workshop de lente inzingen en bezingen. Deze workshop combineert stembevrijding en het zingen van Afrikaanse liederen. Je kan je eigen geluid gaan ontdekken, daarmee improviseren, bevrijden en van daaruit zingen. De Afrikaanse liederen zorgen er daarnaast nog extra voor dat je energie en inspiratie opdoet!

Voor data, zie agenda

De kracht van mantra zingen

In deze workshop maak je kennis met mantra zingen. Mantra’s zijn eenvoudige melodieën die je gedurende langere tijd herhaalt. De term komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘that which protects and purifies the mind’. Ze zijn er in vele soorten en talen. In de tekst van de mantra zit vaak een wijsheid besloten. In verschillende tradities zijn mantra’s sacred sounds. Ze zijn onderdeel van rituelen en de klanken zijn speciaal gekozen voor hun helende werking. Mantra zingen is zang-meditatie. Door het herhalende karakter van het zingen ga je uit je hoofd en meer naar binnen waarnemen en voelen. Zingen ontspant het lichaam, geeft ruimte in het hoofd, helpt loslaten en geeft daardoor nieuwe energie. Je hoeft daarvoor niet te kunnen zingen of enorm je best te doen. Ook hoef je niet spiritueel te zijn. Nieuwsgierigheid is genoeg. Hoe gaan we dat doen? We studeren een mantra in, zingen hem met elkaar gedurende een bepaalde tijd en daarna zijn we stil om te ervaren wat het zingen met ons doet. Vervolgens herhalen we dit met een andere mantra. Na afloop is er gelegenheid om je ervaringen tijdens het zingen te delen.

Voor data, zie agenda

Communicatie & Leiderschapstrainingen

Masterclass Authentiek Presenteren ism Theater Branoul

Masterclass presenteren “De kracht van authenticiteit”

Vindt je presenteren een uitdaging? Zou je graag meer vanuit jezelf je verhaal willen kunnen vertellen? En de aandacht van je publiek willen pakken en vasthouden? Wil je leren welke vaardigheden acteurs gebruiken om dit te doen? Doe mee met deze unieke masterclass én kijk de kunst af bij de voorstelling “Hoogverraad”.
 
Op 6 mei slaan professioneel acteur Bob Schwarze en senior leiderschap en communicatie trainer Judith van Zelm van Eldik de handen ineen. Wat hen bindt is de passie voor theater, het verhaal en hoe je dat overbrengt aan het publiek.
 
De masterclass vindt plaats ín theater Branoul te Den Haag. Na het zien van de voorstelling Hoogverraad over de laatste dagen van Johan van Oldebarndevel (gespeeld door Vastert van Aardenne en Bob Schwarze), gaan we met elkaar de geheimen van het authentiek presenteren verkennen. Bob neemt je mee in de verteltechnieken die hij als acteur gebruikt om samen met het publiek een verhaal te vertellen en ze te boeien. Judith laat je ervaren wat je met je stem en lichaam als instrument kunt doen om met meer zelfvertrouwen te gaan presenteren. Resultaat is veel persoonlijke tips, tools en inspiratie!

Toelichting masterclass: Bob Schwarze heeft zich de afgelopen decennia, in de bewerkingen en regies van Manon Barthels en naast zijn werk als ensemble-acteur bij Het Nationale Toneel en Toneelgroep De Appel, kunnen ontwikkelen tot solo-acteur. Als iemand weet hoe je een goed verhaal kunt vertellen, is hij het wel. Bob Schwarze: “Het vertellen van een verhaal doe je samen met de toehoorder. Het is een voortdurend vraag en antwoordspel met iemand die niet terugpraat, maar wel op het puntje van zijn stoel zit. Je neemt de luisteraar mee op reis door jouw hoofd en laat hem iedere stap meemaken en van de ene in de andere verbazing vallen.” De spel- en verteltechnieken die voor hem een tweede natuur zijn geworden, zijn ook zeer goed toepasbaar voor bedrijfspresentaties, lezingen, storytelling. In deze masterclass vertelt Bob over de verteltechniek en hoe je deze kunt toepassen met behoud van je eigen authenticiteit.

Judith van Zelm van Eldik weet als geen ander hoe je je lichaam als instrument kan gebruiken om je verhaal krachtig over te brengen. Ze staat al meer dan 25 jaar op het podium als zangeres en improvisatie acteur. Daarnaast heeft ze meer dan 15 jaar ervaring als communicatie en leiderschaps trainer. Hoe communiceer en beïnvloed je je publiek met je expressie? Wat kan je doen met je stem? En wat doe je als je zenuwen hebt? Je leert je eigen sterke punten bewuster inzetten en zo met meer vertrouwen je publiek te boeien.

Tijden: 12:00 – 19:00

Programma:

–          Lunch en inleiding op de voorstelling Hoogverraad

–          Voorstelling Hoogverraad, gespeeld door Bob Schwarze en Vastert van Aardenne

–          Masterclass authentiek presenteren, door Judith van Zelm van Eldik & Bob Schwarze, inclusief snack.

–          Prijs: €99,00

Opgeven kan hier:

 

Communicatie skills lab

Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg

Merk je dat je steeds op dezelfde manier communiceert in lastige situaties? Wil je je communicatievaardigheden weer eens onder de loep nemen en een twist geven? Behoefte aan een korte, krachtige training? Boek dan een communicatie skills lab. Samen met mij en een acteur ga je in een ochtend of middag actief aan de slag met jouw specifieke leervraag. Intensief oefenen, veel energie en direct resultaat gegarandeerd. Je vergroot je zelfinzicht in het effect van jouw vaardigheden, houding en gedrag. Je krijgt concrete tools aangereikt die jou direct een stap verder helpen. Maximaal aantal deelnemers is 4 personen.

Interesse? Neem contact op!

Incompany maatwerk

De wereld om ons heen verandert in een steeds hoger tempo. We worden continu uitgedaagd als individuen en organisaties om ons aan te passen, anders te reageren op uitdagingen en ons te blijven ontwikkelen. Dit vraagt leiderschap van ons. Om te kunnen veranderen moeten we onszelf een twist geven. Zodat we niet vast blijven zitten in onze bekende patronen. Twist2Change denkt graag mee wat een passende training of interventie is om duurzaam en flexibel in te kunnen blijven spelen op alles wat er op je af komt. Daarvoor put ik uit jarenlange ervaring op het gebied van training design en uitvoering van trainings- en coachingstrajecten in zowel de profit als non-profit sector. Kundig, ervaren en creatief. Doen wat nodig is, én net een beetje anders.

Zie hier mijn trackrecord.

Neem contact op voor een intake.

Agenda

Welke training of workshop wilt u volgen?

1 + 15 =

Judith van Zelm van Eldik

Beetslaan 226
2281 TS Rijswijk

T  +31 655 331 342
E  judith@twist2change.nl