“Judith is ontwapenend en scherp”

Stilstaand water gaat stinken

Omdat ik zelf niet stil wil staan, ben ik mijn hele leven al bezig met ontwikkeling. Met creëren. Je kent vast de uitspraak “als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg”. Een gouwe ouwe, die voor mij nog steeds opgaat.

Ik ben nieuwsgierig en leergierig. Zoek altijd naar mogelijkheden. Andere perspectieven. Na vele jaren in loondienst heb ik mijn bedrijf Twist2Change gestart. Ik werkte in diverse teams voor diverse managers. Het was leuk en soms frustrerend. Ik had vaak heel veel ideeën en wilde het graag eens anders dan anders aanpakken. Maar mijn creativiteit en energie matchte niet altijd met wat gevraagd werd, wat nodig was of wat de andere teamleden graag wilden doen. Creativiteit is een kernwaarde van mij en daarom zocht ik de vrijheid van het ondernemen op, om the best of both worlds te combineren.

Ik haal eruit wat erin zit

Ik ben niet te vangen in 1 woord of 1 beroep. Ik ben “officieel” onderwijskundige en werk al jaren als trainer, facilitator en coach. Maar ondertussen heb ik mij ook ontwikkeld als professioneel improvisatie acteur, zangeres, stembevrijder, ondernemer, duizendpoot. Eruit halen wat erin zit drijft mij. Ik ontwikkel en ontdek graag het volledige potentieel. Zowel bij anderen als bij mezelf. Daar word ik warm van. Ik ben de afgelopen jaren heel veel mensen tegengekomen die maar een deel van zichzelf aanspreken of hebben ontwikkeld. Ik denk dan vaak, oh zonde! Er zit nog zo veel meer moois in jou te wachten om naar buiten te komen! Ik zie veel mensen op de rem staan en zich inhouden. Ook in teams. Veel talent blijft onbenut. En vaak door een beperkte manier van denken en kijken. Ik houd ervan om dat uit te dagen, de grenzen op te zoeken. Buiten de gebaande paden te kijken naar nieuwe mogelijkheden. Denken in termen van “Ja én”,  in plaats van “Ja máár”.

Werken vanuit passie

Ik werk graag met mensen die passie hebben voor hun vak. Ergens echt voor gaan. Iets willen bijdragen aan de wereld. Die oog hebben voor people, planet en profit. Die bijvoorbeeld actief iets of aan iets bouwen. Ingenieurs bijvoorbeeld. Die een vaak complexe wens om weten te zetten naar iets tastbaars. Hun werk doet een beroep op heel veel verschillende kennis en vaardigheden. Dat bewonder ik zeer. Ze moeten een sterke visie hebben, en kunnen samenwerken, én in een complexe omgeving, waar veel belangen spelen, hoofd- en bijzaken onderscheiden en intussen de voortgang van het bouwwerk in de gaten blijven houden. Het zijn creatieve duizendpoten met een mentaliteit van “gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat”.

Kijk eens anders naar jezelf

Om te doen wat ik doe, moet je niet alleen grondig zijn opgeleid als trainer en coach maar ook jezelf inbrengen. Die opleiding begon bij mij al met mijn studie onderwijskunde, en bij de diverse bureaus waar ik werkte (met name Kessels en Smit, Van Harte & Lingsma en de opleiding tot stembevrijder bij Jan Kortie) leerde ik zowel theoretisch als praktisch héél veel bij.

Behalve die kennis en ervaring zet ik mijn sensitiviteit in om de essentie te pakken, bij individuen en teams: waar gaat het nu écht over? En ik zet mezelf in als instrument. Ik spiegel. Raak. Ontregel soms. Alles om te helpen de juiste richting te vinden. Zo help ik anderen om hun eigen werkelijkheid met nieuwe ogen te zien. En ze worden vaardiger om te doen wat ze willen doen.

Ik ben scherp, open, vakkundig, enthousiast, creatief en energiek. Ik heb lef om te bespreken wat onder de pet blijft. En omdat ik durf, help ik jou en jullie ook te durven.

Je kan mij een katalysator noemen die gemakkelijk schakelt tussen verschillende niveaus en werelden. Of het nu gaat om individuele mensen, teams of organisaties. Van medewerkers, opleidingscoördinator tot directie, aan mij heb je een scherpe, creatieve én vakkundige sparringpartner die je kan helpen de juiste interventies te ontwikkelen en in te zetten. Ik doe graag aan improvisatie theater en zingen, omdat het zo speels en verrassend is. Mijn creativiteit kan ik ook kwijt in het maken van kleding met stof en wol.

 

Ben je niet helemaal tevreden over de resultaten in jouw werk? Knaagt het en zit er meer in jou of jouw team? Heb je behoefte om je huidige situatie eens tegen het licht te houden? Bel me om even te sparren! Ik help je graag verder.

Werkwijze

Twist2Change gelooft sterk in een persoonsgerichte positieve aanpak. Waarin de sterke punten/ talenten als uitgangspunt worden genomen voor ontwikkeling. Het vergroten van het eigen vermogen van de mensen en eigenaarschap staat centraal. Deelnemers in trainingen bij Twist2Change leren hoe ze zelf weer de regie kunnen pakken over hun eigen werkzaamheden en werkplezier. Hoe je denkt beïnvloed je gevoel en gedrag. De nadruk ligt op het ontwikkelen van zowel inzicht in eigen gedrag en mindset, ontdekken van talenten en valkuilen, en het ontwikkelen van vaardigheden en houding. In een ontwikkeltraject van Twist2Change gaan we opzoek naar dat wat energie geeft, gekoppeld aan de leervraag en het leerresultaat. De interventies (training, coaching, intervisie) van Twist2Change zijn interactief, energiek, creatief, persoonlijk en resultaatgericht. En ze hebben altijd een verrassende twist. 

Als de doelstellingen van de organisatie, de kennis en vaardigheden en de energie gevende sterke punten samenvallen, presteren mensen op hun best. We gaan opzoek naar het snijvlak van deze punten. Waar kom jij volledig tot je recht? Jouw sterke punten zijn uitgangspunt. Sterke punten zijn onderliggende kwaliteiten waar je energie van krijgt en goed in bent of kan worden. Het is het “vuur” van elk persoon. Deze kwaliteiten heb je van nature. Als je werkt vanuit je sterke punten, heb je meer energie, kan je beter met uitdagende situatie omgaan en je aanpassen, heb je meer zelfvertrouwen en ervaar je meer betrokkenheid en werkgeluk. Twist2Change gebruikt daarvoor de instrumenten van StrengthScope. 

Judith van Zelm van Eldik

Beetslaan 226
2281 TS Rijswijk

T  +31 655 331 342
E  judith@twist2change.nl